Ketchupos paradicsomleves

Erősebb, pikánsabb ízű paradicsomleves a korábbihoz képest.

Hozzávalók:
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • paradicsomlé/-sűrítmény (1,5 l / 20 dkg)
  • 1 ek ketchup
  • lestyánlevél
  • só, cukor ízlés szerint
  • tészta/ nokedli
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Erre tesszük a zúzott fokhagymát, pár másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomlét/-sűrítményt és a ketchup-ot. Ha sűrítményt használtunk, felöntjük 1,5 liter vízzel. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, és lestyánt (a legjobb, ha van pár friss levelünk). 15 percig főzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit. Még pár percig főzzük így is. Ha tésztával készítjük, miután beleraktuk a levestésztát, el is zárhatjuk, a meleg levesben meg fog puhulni.

Népszerű bejegyzések