Egyszerű krumplifőzelék

Kellemesen lágy, tejfölös, hagyma nélküli krumplifőzelék. Az eredeti recept Nosalty oldalról való.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • pár babérlevél
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk majoranna
  • só ízlés szerint


A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós, babérleveles vízben (éppen lepje el) puhára főzzük. Közben rántást készítünk, olajon a lisztet folyamatos keverés mellett megpirítjuk, majd hozzáadjuk a majorannát, pirospaprikát, és levesszük a tűzről. A krumpli levéből adunk a rántáshoz, egyre többet rövid idő alatt, csomómentesre keverjük, és visszaöntjük a főzelékhez. Felforraljuk. Végül belekeverjük a tejfölt is, és még egyszer felforraljuk.

Népszerű bejegyzések