Tejfölös krumplifőzelék

Ünnepek utáni egyszerűbb, kíméletes ételek következnek most majd :) Egy klasszikus recept, a Férjem készítette, úgyhogy nem is lett olyan 'klasszikus', annál sokkal finomabb :)


Hozzávalók:


  • 1 kg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 csipet bors
  • 3-4 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • vegeta (só nélküli) ízlés szerint
  • 1 ek-nyi gabonakolbász
  • 2 ek olaj
A felaprított vöröshagymát olaj és víz keverékén üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, párszor megkeverjük, majd felöntjük vízzel. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, vegetával, babérlevéllel, füstölt gabonakolbásszal. Amikor megpuhult, besűrítjük: a 2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, teszünk hozzá fokhagymaport, és egy kis borsot is ízlés szerint. A krumpli főzőlevéből teszünk a habaráshoz és csomómentesre keverjük, majd a felhigított habarást folyamatos keverés mellett a főzelékhez öntjük. Újra felforraljuk. A későbbiekben a krumpli keményítőtartalma miatt még sűrűsödni fog.

Népszerű bejegyzések